Вече навъртях 20000 км а още не съм сменял маслото на скоростната кутия. На колко километра се сменя и коя е подходящата марка. Препоръчайте ми нещо за да не се набутам с нещо неподходящо. Благодаря Ви предварително !
Известие
Collapse
No announcement yet.
Масло на скоростна кутия
Collapse
X
-
в книжката на колата пише да се слага Tutela ZC75 Synth- 16лв/л - събира 2л
аз такова слагам и оттогава нямам ядове....
щото съм слагал ZC90 на Тутела - минерално , и имаше ядове'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
'02 Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 150cv, remapped by Bobo
'99 Alfa Romeo 145 1.6 TS 120cv - ex
Comment
-
И аз сложих на Тутела ... обаче не знам какво по-точноДържането на скоростната кутия като превключване на скорости се промени коренно! А това го правих и зимата, имаше преди това един звук все едно чупиш лед на парченца (когато беше бая студено). След смяната това изчезна напълно.
Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01
Comment
-
Първоначално публикувано от IXIBITПървоначално публикувано от waspДържането на скоростната кутия като превключване на скорости се промени коренно!както се изказа някой от форума , но е в пъти по-добре. Поне на моята се усеща много разликата
Алфа Ромео 146 '96 1.6i 8v Boxer, Mercedes Benz C 200 '01
Comment
-
Първоначално публикувано от valjoв книжката на колата пише да се слага Tutela ZC75 Synth- 16лв/л - събира 2л
аз такова слагам и оттогава нямам ядове....
щото съм слагал ZC90 на Тутела - минерално , и имаше ядовеsigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от trustworthyАма дали ZC90 на Тутела е била причината да се счупи кутията?
а с това ZC90 зимата много трудно влизаха предавките, виеше на 5та (което може и да не е било от маслото) и в последна сметка се строши диференциала ...'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
Comment
-
Първоначално публикувано от valjoПървоначално публикувано от trustworthyАма дали ZC90 на Тутела е била причината да се счупи кутията?
а с това ZC90 зимата много трудно влизаха предавките, виеше на 5та (което може и да не е било от маслото) и в последна сметка се строши диференциала ...
Comment
-
Първоначално публикувано от gigiПървоначално публикувано от valjoПървоначално публикувано от trustworthyАма дали ZC90 на Тутела е била причината да се счупи кутията?
а с това ZC90 зимата много трудно влизаха предавките, виеше на 5та (което може и да не е било от маслото) и в последна сметка се строши диференциала ...
дифа се строши при потегляне на заден ход съвсем бавничко!
амаха, аз ша @(Я#*&Ъ трошливите 'талянски кочини, дет се шофера им е виновен'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
Comment
-
дам и сичкото само слухове, и като дойде некой да го повоза и си вика "глей го тоя пенсионер" .... неша да ме асоциират с никви такива екстремуми.
е който иска рацинг - Пух, Бобо ... тоз оня'04 Alfa Romeo GT 1.9 JTDm Q2 150cv heavily tunned
Comment
Comment